Supply Chain Management handler om at planlægge, organisere og styre materialer og produkter fra leverandør til forbruger. Ved at forstå og implementere god Supply Chain Management praksis kan virksomheder forbedre effektiviteten, reducere omkostningerne og øge overskuddet.

Hvad er Supply Chain Management?

Supply Chain Management handler om at planlægge, styre og organisere flowet af materialer og produkter fra leverandør til slutbruger. En central del af Supply Chain Management er lagerstyring. Hvad er lagerstyring? Lagerstyring handler om at have styr på hvor meget af et givent produkt, der er på lager, så der kan produceres eller sælges efter behov.

Det handler ganske enkelt om udbud og efterspørgsel; du skal sørge for altid at have de rigtige varer på dit lager og for så vidt muligt undgå varer, der ikke er efterspørgsel på. Ved at have et godt overblik over din lagerbeholdning kan du regne ud, hvornår det er tid til at bestille nye produkter, inden du løber tør.

Hvorfor er Supply Chain Management vigtigt?

For virksomheder er det afgørende at have styr på deres Supply Chain, da en effektiv og velfungerende forsyningskæde er med til at sikre konkurrencefordel i forhold til virksomheder, der ikke har fokus på deres forsyningskæde.

En anden vigtig grund til at have fokus på Supply Chain Management er, at det kan være med til at reducere omkostningerne forbundet med indkøb og salg af varer. Ved at have et overblik over de enkelte led i forsyningskæden, kan virksomheder finde omkostningseffektive måder at producere, købe, sælge og distribuere deres varer på, hvilket igen kan reducere omkostningerne.

En tredje vigtig grund til at have fokus på Supply Chain Management er, at det kan være med til at forbedre kundetilfredsheden. Ved at have styr på de enkelte led i forsyningskæden, kan virksomheder sikre sig, at de altid kan levere de varer, der er efterspurgt, til tiden og i den forventede kvalitet. Dette er med til at sikre en høj kundetilfredshed, hvilket igen kan føre til flere kunder og øget omsætning.

Fordele ved at implementere Supply Chain Management praksis

En effektiv Supply Chain Management praksis er vigtig for virksomheder, da det kan hjælpe dem med at:

  • Forbedre virksomhedens bundlinje
  • Spare tid og undgå unødvendige omkostninger
  • Skabe et bedre overblik over lagerbeholdningen
  • Forudsige forbrugeradfærd og trends
  • Optimere produktionsplanlægning og -flow
  • Reducere risikoen for forsinkelser eller afbrydelser i forsyningskæden

For at kunne implementere effektive Supply Chain Management strategier, er det vigtigt, at virksomheder har et godt overblik over deres forsyningskæde. Ved at have et overblik over de enkelte led i forsyningskæden, kan virksomheder planlægge og udvikle effektive strategier for hvordan man bedst muligt kan styre lagerbeholdningen, produktionen og distributionen af varer.

Lagerhotel – et smart alternativ til opbevaring af dit varelager

Hvis du er en virksomhedsejer – for eksempel webshop ejer – har du måske opdaget, at lagerstyring ikke ligefrem er legende let. Det er kedeligt og besværligt arbejde, der let kan tage meget af din tid. Og det er ikke kun de fysiske aspekter af lagerstyring, der kan være besværlige – huslejen for et lagerlokale kan nemt løbe op i tusindvis af kroner om måneden, og så er der ikke engang taget højde for de personaleomkostninger, der er forbundet med at have et lager.

Heldigvis findes der et smart alternativ til selv at stå med ansvaret for lageret; et lagerhotelHvad er et lagerhotel? Med outsourcing af lager til et pakkehotel, kan du slippe for alle de besværligheder og omkostninger, der er forbundet med at have et fysisk lager.

På et lagerhotel har du adgang til et professionelt lager, hvor dine varer bliver opbevaret sikkert. Derudover giver lagerhotellet dig mulighed for at følge med i din varebeholdning, så du ved, hvornår det er tid til at bestille hvilke varer.