Når man har en virksomhed, der sælger varer, bør man selvfølgelig også have et lager, hvor man opbevarer alle varer, der med tiden skal sendes ud til kunderne. Det er vigtigt, at der er et ordentligt flow mellem købte og solgte varer. Det er her, lagerstyring bliver en nødvendighed. Lagerstyring handler dermed om, at man har mulighed for at registrere alle indkøbte varer. På den måde har man overblik over hele varelageret i et enkelt system. Når en vare bliver solgt, vil den dermed kunne trækkes ud af lagerdatabasen, så den ikke længere er registreret som værende på lager. På denne måde kan man ligeledes hurtigt få et overblik over, hvis en bestemt vare mangler i varelageret. Dette betyder ligeledes, at man hele tiden har mulighed for at holde øje med statistikken i systemet, så man ikke risikerer at løbe tør og mangle varer.

Fordelene ved et effektivt system

Færre fejl

Lagerstyring er altså nødvendigt, og heldigvis findes der systemer, der klarer det på effektiv vis. Derved får man nemt og hurtigt et overblik over varelageret. Dog har det ikke altid været på simpelt, som det er den dag i dag. Før i tiden måtte man manuelt indtaste de forskellige oplysninger vedrørende varelageret. Dog vælger mange virksomheder i dag forskelligt software, der håndterer denne proces. Dette er ligeledes med med til at mindske en hel del fejl, der nemt kunne have sneget sig ind ved den manuelle tilgang.

Skaber et godt overblik

Lagerstyring giver ikke blot muligheden for at holde styr på solgte varer samt det eksisterende varelager. Det er ligeledes med til at give overblik over, hvilke varer der sælger godt og potentielt set bør genbestilles. Derudover giver det et billede af, hvilke varer, der sælger knap så godt.

Alt i alt er lagerstyring et essentielt element til virksomheder og webshops med varelager. Systemet giver et overskueligt overblik over hele varelageret samtidig med, at det hele tiden er opdateret med antallet af varer, varenumre og mange andre vigtige ting.

Hvornår skal man benytte sig af lagerstyring?

Alle forskellige typer af virksomheder kan have godt af at benytte sig af lagerstyring. Dog vil behovet være større, jo større virksomhedens omsætning og varelager er. Det vil altså sige, at har ens virksomhed eller webshop et meget stort varelager, kan lagerstyring være en fantastisk hjælp til at holde styr på hele lageret. Dermed mistes overblikket ikke og risikerer ikke dumme fejl, der kunne have været undgået.

Eftersom systemet løbende giver virksomheden overblik over målinger, er det på samme tid med til at åbne op for gevinster og forbedringer, der kan foretages. Derfor kan lagerstyring være med til at sikre en god kundeservice, øget fleksibilitet, en nøjagtig lageropgørelse. Derudover gør det returvarehåndteringen nem og effektiv.

Få hjælp til lagerstyring hos Lagerhotel24

Du kan også vælge at få hjælp til lagerstyringen, så du ikke skal tænke på det selv. Hos Lagerhotel24 kan du få opbevaret hele dit lager samtidig med, at vi tager os af hele lagerstyringen. Ved at outsource lagerstyring, sørger vi på denne måde både for, at alle dine og din virksomheds varer bliver opbevaret sikkert og godt, og at der hele tiden er overblik over dit lager. Vi sørger ligeledes for at plukke og pakke dine varer, når du modtager en ordre fra dine kunder. 

Ved at få hjælp til alt dette, slipper dig og dine medarbejdere for selv at håndtere det, og samtidig kan I altid være sikre på, at der er styr på sagerne. Dette giver ligeledes ekstra luft i en travl hverdag, og muligheden for at optimere virksomheden eller webshoppen samt kundeservicen, vil der dermed være endnu bedre tid til.