Et lagerhotel kan have to betydninger. Enten er det betegnet som et lager, hvor det er muligt at leje plads til opbevaring af dine varer. Perioden du lejer plads, kan variere alt efter behov. Principielt kan det sammenlignes med et almindeligt hotel, hvor du ligeledes lejer værelse. Funktionsmæssigt kan et lagerhotel opdeles i flere typer.

Den anden betegnelse er et lagerhotel, hvor det er et pakkecenter som håndterer udsendelse af ordrer til kunder. Dette lagerhotel er til virksomheder som har en webshop, hvor de outsourcer deres lagerstyring, og hvor lagerhotellet står for afsendelse, fragt og returnering.

Der er ikke et endegyldigt svar på, hvad et lagerhotel er, men essensen ligger i at dine varer (privat/virksomhed) opbevares i et eksternt lager. Det enkle lagerhotel varetager kun opbevaring, således at der er snak om self storage af fx privat indbo. Andre lagerhoteller tilbyder tilmed også distribution af varer. Nogle lagerhoteller har køl og frys og omvendt også isolering og opvarmning. Nogle lagerhoteller yder også en service, der specielt er egnet til webshops. Denne service omhandler pluk og pak, der er en ideel løsning til webshopejere, der har en travl hverdag, og som ønsker at spare tid, penge og plads.

Spørgsmålet om hvad betegnelsen lagerhotel dækker over afhænger af de services, som det konkrete lagerhotel tilbyder. Det betyder, at et lagerhotel kan tilpasse sig kundes behov, hvorfor det er vigtigt, at du som ønsker at anvende et lagerhotel, først og fremmest tager kontakt til lagerhotellet om dit behov.

Ordet “lagerhotel” og “pakkehotel” betyder i almindelig tale det samme. Et lagerhotel består af et lager (som typisk står i pakker/kasser), og et pakkehotel, er som navnet siger, et lager med pakker. Man kalder det for et “hotel”, fordi det er et sted, hvor man lejer sig ind.

Hvad er et lagerhotel med pluk og pak?

I dag tilbyder flere lagerhoteller en pluk og pak løsning. Denne løsning betegnes også som pick and pack. Et lagerhotel, der tilbyder denne service, håndterer kort sagt det meste af webshoppens supply chain. Webshoppen har en leverandør, der leverer varerne. Disse varer skal modtages og opbevares. Når der forekommer et salg, skal varen plukkes, der skal pakkes, der skal købes og printes labels samt en tur forbi nærmeste posthus/pakkeshop. Ved at anvende et lagerhotel med pluk og pak undgår du at skulle tænke på andet end webshoppen og dit salg og markedsføring. Lagerhotellet integrerer dit ordresystem med deres, modtager følgeseddel, plukker og pakker, og sender pakken til kunden. Tilmed tilbydes returneringer, lageroptælling og inspektion af returneringer.

Hvem bruger et lagerhotel?

Alle med mangel på plads kan nemt gøre brug af et lagerhotel. Nogle lagerhoteller henvender sig til private og andre til virksomheder. Typisk vil iværksættere og webshopejere anvende et lagerhotel for at minimere faste omkostninger, der er tilknyttet etablering af eget lager. Frem for at investere penge i eget lager kan et lagerhotel med pluk og pak være en fornuftig økonomisk beslutning.

Hvad koster et lagerhotel?

Prisen på et leje plads afhænger af det behov, du skulle have. Prisen ændrer sig alt efter om det er hylde – eller palleplads, samt de services man ønsker. Tiden for opbevaring er også en faktor, der spiller ind hos nogle lagerhoteller. Lagerhoteller med pluk og pak kvitterer typisk ikke for tid, men et mindre beløb og for hver varer, der sendes ud. Det er en fordel for en webshopejer, der dermed har en variabel omkostning, der følger salget.

Lagerhotel24 varetager pluk og pak til konkurrencedygtige priser. Hos os håndterer vi alt fra vareind- og udlevering til forsendelse og returneringer. Vi integrerer dit ordresystem med vores, opbevarer dine varer under sikre forhold, plukker og pakker varer, når der forekommer et køb i din webshop og sørger selv for at sende varen til kunden. Alt dette og meget mere til en pris, der starter fra 9kr.

Skulle du have yderligere spørgsmål, tøv ikke med at kontakte os. Læs mere om vores services og fordelene ved at anvende os som dit lagerhotel.