Du har købt en pakke, men indholdet levede desværre ikke op til dine forventninger, og derfor har du brug for at vide, hvordan man sender pakken retur til det sted, hvor du har købt den. Er du i tvivl om, hvordan du gør, eller vil du bare gerne være helt sikker på, at du gør det helt korrekt, så der ikke er noget, der går galt i processen? Så får du alle de svar, du har brug for lige netop her, så du sikkert og trygt med ro i maven kan få din pakke sendt retur til det rette sted.

Vær opmærksom på handelsbetingelserne

Det er altid en god ide at læse handelsbetingelserne for det sted, du shopper online. Nogle webshops sender en returlabel med i pakken, når du bestiller hos dem. Ønsker du at benytte denne returlabel, skal du blot pakke varen sikkert ind og putte labelen uden på pakken, så den er klar til at blive sendt afsted til det rette sted.

Hvis ikke der følger en returlabel med, når du modtager pakken, kan du typisk gå ind på den webshop, hvor du har handlet og bestille en returlabel. Er du i tvivl om noget – selv efter at have læst handelsbetingelserne – er det altid en god ide at kontakte stedet, du har shopper hos, så de kan guide dig til at foretage den korrekte handling.

Det er ikke altid gratis at sende retur

Nogle steder, du shopper, vil det være gratis at benytte deres returlabel. Hos andre er der forskel på, om du fortryder dit køb eller har en reklamation. Har du mod forventning en reklamation, er det en god ide at kontakte webshoppen, inden du blot sender retur med det samme. På denne måde kan de fortælle dig præcis, hvad du skal foretage dig og aftale, om de vil sende en ny udgave. Ofte vil man også skulle tage billeder af den defekte vare, så det kan dokumenteres, at der er ret til reklamation. Dette skal selvfølgelig gøres, inden du sender pakken retur.

Du skal også være opmærksom på, at det indimellem koster penge at benytte sig af den returlabel, der er vedlagt din ordre. Dette bør stå på webshoppens hjemmeside, og vælger du at bruge deres returlabel, vil beløbet typisk blive modregnet refunderingen, når de webshoppen modtager din returvare.

Indlever din returpakke hos et posthus

Når du har fået styr på at bruge den rette returlabel, skal du blot sørge for at sende pakken tilbage til det rette sted. Nogle webshops benytter sig af et lagerhotel. I dette tilfælde skal du sende din pakke retur til webshoppens lagerhotel. Dette vil typisk fremgå af den returlabel, man har modtaget.

Sørg for at, pakken du vil sende er godt pakket ind, og hvis du skal sende noget retur, som nemt kan gå i stykker, skal du sikre dig, at det er pakket godt og sikkert, så du ikke risikerer noget under fragten. Det vil nemlig typisk være dig, der har ansvaret for pakken, indtil den modtages hos det sted, der i første omgang har sendt den afsted. En god ide er at pakke den ind, ligesom webshoppen havde gjort, da du selv modtog pakken. På denne måde er du sikker på, at det er gjort ordentligt, og så du roligt kan indlevere pakken hos det nærmeste posthus.

Pengene tilbage ved retur

Når du sender en pakke tilbage, vil du ofte få refunderet din betaling. Dette vil typisk ske hurtigst muligt, efter webshoppen har modtaget din returnering. Dette er også en god ide at læse om på den enkelte webshops hjemmeside under handelsbetingelser og returnering. De fleste vil refundere beløbet til din konto få dage efter modtagelsen af returvaren.