Er du i tvivl om, hvordan man sender en pakke i Danmark? Så får du her en step-by-step guide til, hvordan du bærer dig ad med, at få sendt en pakke sikkert afsted, så du er sikker på, at den når frem til den rette destination. Guiden indeholder ligeledes alt du skal vide om de forskellige pakkedistributører, priser samt tracking af dine pakker.

Pak dine varer sikkert og i god emballage

Når du skal sende en pakke, er det vigtigt, at du først overvejer, hvad det er, du sender afsted. Emballagen afhænger meget af selve indholdet af pakken. Er det eksempelvist noget skrøbeligt, eller noget, der kan risikere at gå i stykker under transporten og forsendelsen, er det nødvendigt, at du pakker varen eller genstanden i materialer, der beskytter den godt. Det kan være en fordel at bruge bobleplast til dette formål. Sørg ligeledes for at købe en god indpakning, der er holdbar og passer til formålet.

Køb en forsendelseslabel

Når du har pakket din vare, skal du selvfølgelig købe porto, så pakken kan blive sendt afsted. Du kan vælge at købe din porto ved lige præcis den pakkedistributør, du vil. Der findes mange forskellige steder, du kan købe din pakkeporto. Blandt andet hos PostNord eller GLS kan du nemt og enkelt via deres hjemmesider udfylde den information, der skal til, for at købe portoen og dermed modtage en pakkelabel – og du kan gøre det hele hjemmefra via din computer.

Vælge du eksempelvis at købe din pakkelabel hos GLS, skal du blot indtaste dine egne og modtagerens oplysninger: fulde navn, adresse, postnummer, by, mobilnummer og mail. Derudover skal du vælge pakkens størrelse, eller hvor meget den vejer. Herefter gennemfører du din betaling, hvorefter du modtager en kode, som består af tal. Disse tal skal blot skrives et synligt sted på pakken.

Klar til at sende din pakke afsted

Nu er din pakke både pakket godt i sikkert og holdbart emballage, og du har sørget for at købe din fragt og notere den modtagede kode på pakken. Så er der ikke mere tilbage end at få sendt pakken afsted. Her skal du blot sørge for at finde et sted i nærheden, der er i stand til at sende dine pakker. Valgte du eksempelvis DAO, som beskrevet i eksemplet ovenfor, kan du nemt og enkelt finde en oversigt over de depoter og pakkeshops, der ligger i nærheden af dig. Her indleverer du blot din pakke, hvor personen i butikken indtaster den kode, du har noteret på pakken – mere skal du ikke foretage dig.

Track din pakke

Når du har sendt en pakke afsted, har du ligeledes mulighed for at spore pakken og følge med i, hvor langt den er kommet. Det gør du via det forsendelsesnummer, du modtager på mail eller sms. Når du kan spore pakken, betyder det blot, at du kan følge med i, hvor – rent geografisk – din pakke senest er blevet scannet.

Priser på porto

Priserne på porto afhænger som regel af, om det er pakker eller breve, du sender, samt hvor store de er, og hvor meget de vejer. Hos PostNord koster forsendelse af et brev helt ned til 11 kroner, men bliver selvfølgelig dyrere, jo mere brevet vejer. Det samme gælder for pakker. En anden faktor, der er med til at bestemme prisen er forsendelsestiden. Hos PostNord er der en forsendelsestid på op til fem hverdage ved den billigste forsendelsesløsning, hvorimod du kan betale mere for at få sendt dine pakke hurtigere, så de ligeledes ankommer til sin destination hurtigere. Priserne vil igen variere alt efter, om du sender inden for Danmarks grænser, eller om der skal sendes til udlandet.

På de forskellige pakkedistributørers hjemmesider kan du nemt og enkelt indtaste de forskellige oplysninger omkring pakken, du vil sende for dermed at se, hvad din pris ender med at blive.